Якість питної води перевірили у таборах Харківщини

01.06.2017 07:30 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Для безпечного відпочинку дітей у літніх таборах області провели дослідження якості води.

З метою контролю за дотриманням санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог щороку на Харківщині проводиться моніторинг питної води та води поверхневих водойм в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку області.

Про це повідомили в ДУ «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Цього року до початку літньої оздоровчої кампанії досліджено 147 проб питної води на санітарно-хімічні показники, з них не відповідали нормативним вимогам – 23 (15,6 %): в Дергачівському (за вмістом заліза загального, нітратів, сульфатів та показником загальної жорсткості), Куп’янському (за показниками запаху, присмаку, кольоровості та мутності), в Лозівському (за вмістом нітратів, хлоридів, сульфатів, сухого залишку та показниками загальної жорсткості і мутності), в Красноградському (за показниками мутності та кольоровості) районах.

 На мікробіологічні показники досліджено 156 проб, з них не відповідало нормативним вимогам – 10 (6,4 %) за наявністю загальних колу форм у питній воді в наступних районах: Дергачівському, Куп’янському, Лозівському та Красноградському.

Проведені дослідження води відкритих водойм за мікробіологічними показниками в місцях, де планується купання дітей, відхилень від нормативних вимог не виявлено.

Олександр Ушаков

Автор: Менеджер сайта