З початку деокупації на Харківщині на мінах підірвалася 181 людина

25.05.2023 15:20 Суспільство
Фото: Національна поліція Харківської області Фото: Національна поліція Харківської області

На звільнених територіях Харківської області на вибухонебезпечних предметах підірвалася 181 людина, серед них 14 дітей. 32 людини загинуло.

Про це під час брифінгу повідомив директор Департаменту цивільного захисту населення ХОВА Іван Сокол, повідомляє «Слобідський край».

Він повідомив, що наразі у Харківській області розмінуванням керує спеціальна група.  

«Зараз у кожному населеному пункті визначено особу, яка є відповідальною за розмінування. Порядок подання заявок такий – якщо люди, які повернулися до громади, або місцеві мешканці знайшли вибухонебезпечний предмет, то вони телефонують на 102. А якщо людям або підприємствам треба перевірити свою ділянку, то потрібно надавати заявку до відповідальної особи від громади, яка збирає заявки й надає їх до Департаменту цивільного захисту», – сказав директор Департаменту цивільного захисту населення ХОВА.

Проте першочергово в регіоні розміновують лінії електропередачі та об’єкти інфраструктури.

«На жаль, сили та засоби, які ми зараз маємо в області, вони занадто малі. Всі урядові організації, які зараз займаються розмінуванням, розміновують лінії електропередачі. На початку вересня минулого року в нас було понад 12 тисяч кілометрів ліній електропередачі, які треба було відновлювати», – каже Іван Сокол.

За його словами, нині розміновано 30 % ЛЕП. Після того, як на Харківщині розмінують лінії електропередачі, фахівці займуться лініями водопостачання, газозабезпечення та об’єктами критичної інфраструктури.

Ми повідомляли, що на Харківщині з початку війни сапери ДСНС отримали 23 тисячі заявок на розмінування.

Нагадаємо, з початку року на водоймах Харківщини загинуло 20 людей.

Нагадаємо також, що у цьому році на Харківщині працюватиме сім місць відпочинку.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко

Теги: