З початку 2019 року українці купили більше QR-квитків на транспорт, ніж за весь минулий рік

Promo
28.06.2019 16:00 Суспільство
За неповні 6 місяців 2019 року українці купили 3 млн 400 тисяч електронних QR-квитків на проїзд у міському транспорті, що перевищило кількість QR-оплат проїзду за весь минулий рік. Як повідомив заступник керівника напряму платежів і переказів ПриватБанку Артем Фесько, всього за час роботи цієї технології в Україні, через Приват24 і QR було оплачено 8 млн поїздок у міському транспорті.

"Оплата проїзду по QR сьогодні найбільш затребувана порівняно з іншими технологіями безконтактної оплати проїзду в міському транспорті, — зазначає Артем Фесько. — Поки що це єдина технологія оплати проїзду із замкнутим контуром, тобто коли пасажир зрозумілим чином може оплатити проїзд, а контролер або кондуктор може перевірити оплату конкретного пасажира".

Сьогодні найдоступніша в Україні технологія електронної оплати проїзду за допомогою смартфона і QR-коду працює в громадському транспорті 21 українського міста. Для оплати проїзду QR-кодом потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 ПриватБанку і відсканувати зображення на стікерах, розміщених у салоні транспорту. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде “закомпостувати” в смартфоні і показати кондуктору або контролеру. Банківська комісія з використанням QR-коду відсутня, пасажири оплачують тільки вартість квитка.

Читайте також: На Харківщині ПриватБанк щомісяця працевлаштовує до 10 випускників ВНЗ