Із початку передвиборної кампанії на Харківщині відкрито дев'ять кримінальних проваджень

15.03.2019 09:00 Суспільство
Фото:glavcom.ua Фото:glavcom.ua
Загалом харківські поліцейські зареєстрували 109 повідомлень про порушення Закону України «Про вибори Президента України».

Як повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області, відкрито дев'ять кримінальних проваджень, складено два адміністративні протоколи. За 80 заявами під час проведення перевірки порушень законодавства не виявлено. За іншими матеріалами тривають перевірки фактів, викладених у заявах.

Так, 13 березня до Московського відділу поліції з прокуратури надійшло звернення громадської організації «Європейська Координаційна рада» про те, що 18 січня по вулиці Академіка Павлова виявлено бігборди кандидата у Президенти України, на якому відсутня інформація про замовника та інші вихідні дані.

Також до Московського відділу поліції надійшло повідомлення від невідомої жінки. Вона заявила, що вчителям однієї зі шкіл адміністрація роздає гроші в сумі 2000 гривень. На її думку, гроші роздаються з метою фальсифікації виборів Президента України.

До відділу поліції в метрополітені звернувся харків’янин. Він повідомив, що у вагоні електропотяга виявив наклеєні агітаційні листки із зображенням кандидата у Президенти України. Він вважає, що це є порушенням чинного законодавства України.

До Люботинського відділення поліції надійшло повідомлення від мешканки Харкова, представниці «Громадська мережа Опора». Жінка повідомила, що в смт Пісочин невідомі встановили бігборд з агітацією на зареєстрованого кандидата у Президенти України. На носії відсутня інформація про замовника та інші вихідні дані, що вимагаються Законом «Про вибори Президента України».

Усі матеріали зареєстровані належним чином. Проводяться перевірки.

Читайте також: Які об'єкти заплановано відновити на Харківщині у наступні три роки. СПИСОК