За добу на Харківщині сапери знешкодили 56 боєприпасів

17.03.2023 12:51 Суспільство
фото: ДСНС Харківської області фото: ДСНС Харківської області

16 березня піротехніки обстежили близько 3,64 га території в Харківському, Ізюмському, Куп’янському, Богодухівському та Чугуївському районах Харківської області, а також 3,36 км ліній електропередач.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу ДСНС у Харківській області.

«Саперами виявлено та знешкоджено 56 одиниць ворожих мін, вибухівок та боєприпасів. До робіт залучалося 8 піротехнічних розрахунків ДСНС у складі 41 особи особового складу та 16 одиниць техніки», — зазначили в ДСНС.

Починаючи з 8 вересня 2022 року, піротехніки обстежили близько 1920,5 га території, 256,8 км автомобільних доріг, 808,7 км ЛЕП, 159,2 км залізничних колій та 188,8 км газопроводів, де виявлено та знешкоджено 52 тис. 859 ВНП.

У разі виявлення підозрілого предмета або вибухівки треба дзвонити за номером — 101.

Забороняється:

- торкатися до предмета і пересувати його;

- користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);

- заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

- торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Нагадаємо, понад 570 тисяч гектарів посівних площ області є небезпечними для проведення будь-яких робіт. Наразі тривають перемовини щодо отримання експериментальної техніки для проведення розмінування.

14 березня поблизу села Вовчий Яр Ізюмського району Харківської області в результаті вибуху отримав осколкові поранення 53-річний чоловік.

3 лютого у місті Ізюм унаслідок здетонування протипіхотної міни були поранені 7 підлітків 14-17 років. П’ятьох з них госпіталізували до лікарні. Інцидент трапився на одній із зупинок міста.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Ксенія Карпенко