За тепло в оселі доведеться платити по-новому

21.12.2015 11:39 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі

У прес-службі Мінрегіону України повідомили про зміну порядку нарахування плати за послуги з централізованого опалення у разі відсутності у квартирі або будинку садибного типу та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку теплової енергії.

Новоприйняті зміни передбачають механізм нарахування споживачам, у яких відсутні прилади обліку теплової енергії, щомісячної плати за послуги з централізованого опалення, що враховує відхилення фактичної температури зовнішнього повітря та тривалості опалювального сезону від нормативних показників, які взято до розрахунків тарифів на послуги з централізованого опалення.

Нема лічильника – нема і газу. Кого можуть відключити з Нового року?

Такий механізм дозволить уникнути перерахувань розміру плати в кінці опалювального сезону, адже споживачі сплачуватимуть кожного місяця за фактично спожиті послуги.

При цьому, якщо підприємство не забезпечить належного надання та відповідної якості послуг, окремо здійснюватиметься перерахунок плати за послуги з централізованого опалення відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2010 року № 151.

Микола Мірошник

Автор: Администратор сайта