За тиждень до «Армії відновлення» на Харківщині долучилися понад 1000 людей

06.05.2023 12:13 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Харківська область серед лідерів реалізації проєкту «Армія відновлення».

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківську обласну військову адміністрацію.

Суспільно корисні роботи організовано в 49 громадах усіх 7 районів Харківщини там, де дозволяє безпекова ситуація.

«Така активна позиція серед місцевого населення та внутрішньо переміщених осіб демонструє готовність і завзятість українського народу до відновлення від наслідків російської збройної агресії. Суспільно корисні роботи ведуться відповідно до потреб територіальних громад», – зазначила заступниця начальника Харківської обласної військової адміністрації Віта Ковальська.

Лише за останній тиждень до програми «Армія відновлення» на Харківщині долучилися майже 1200 осіб. Загалом суспільно корисні роботи виконують 3200 людей, серед яких 187 ВПО.

У переліку робіт – розбирання завалів після обстрілів, ремонт і відновлення будівель, пошкоджених унаслідок бойових дій, насамперед об’єктів соціальної інфраструктури, упорядкування сміттєзвалищ, розвантаження та доставка гуманітарної допомоги тощо.

Армія відновлення

Нагадаємо, до «Армії відновлення» можуть долучитися всі охочі, хто втратив роботу. Для цього необхідно звернутися до найближчої філії обласного центру зайнятості та подати документи. Учасники отримуватимуть заробітну плату та страховий стаж.

Також ми повідомляли, що «Армія відновлення» у Краснограді ремонтує гуртожиток для ВПО.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко