За тиждень на Харківщині сталося 14 пожеж внаслідок обстрілів

30.05.2023 11:50 Суспільство
фото: ДСНС у Харківській області фото: ДСНС у Харківській області

Ворог посилив обстріли Куп’янського, Харківського, Ізюмського та Чугуївського районів Харківської області.

З 22 по 29 травня в області рятувальники ліквідували 14 пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Про це під час брифінгу розповів речник ДСНС у Харківській області Євген Василенко, повідомляє «Слобідський край».

 «23 травня окупанти обстріляли Вовчанськ. На щастя, пожеж не було, але було багато пошкоджень приватних будинків. Загалом п’ять будинків було серйозно пошкоджено та три транспортні засоби було знищено. Також 23 травня в селищі Липці в результаті обстрілу горів гараж на площі 15 квадратних метрів», – розповів Василенко.

24 травня за допомогою БПЛА окупанти обстріляли село Плоске Великобурлуцької громади. Сталося декілька пожеж, горіла будівля навчального закладу, Будинку культури та адміністративна будівля загальною площею 1200 квадратних метрів.

24 травня сталася пожежа у деревообробному цеху в селі Кучерівка Петропавлівської громади. Площа склала близько 200 квадратних метрів.

25 травня рятувальники з Куп’янська двічі виїздили на гасіння пожеж у приватний сектор. Горіла ємність з паливно-мастильними матеріалами на території приватного домоволодіння й вантажний автомобіль на території іншого домоволодіння.

«25 травня в результаті потужного артилерійського удару в селі Мала Вовча Вовчанської громади сталася пожежа на території приватного домоволодіння – горів житловий будинок, господарчі споруди та гаражі. Два сусідні будинки вдалося врятувати», – розповідає речник ДСНС у Харківській області. 

26 травня ворог завдав масованого обстрілу по місту Ізюм та місту Мерефа. В результаті сталося відразу п’ять пожеж, серед яких 4 в Ізюмі. Горіло дві будівлі навчального закладу, складські приміщення та гаражі. Загальна площа пожежі склала понад 4500 квадратних метрів. Пожежу в місті Мерефа було ліквідовано 27 травня о 6:55.

28 травня окупанти обстріляли Куп’янщину. Ворог поцілив у приватний сектор у селі Петропавлівка. Горіли господарчі споруди.

Нагадаємо, вранці 29 травня окупанти завдали ракетного удару по будинках селища Ківшарівка Куп’янської громади, сталося дві пожежі.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко

Теги: