Шість дитячо-юнацьких спортивних шкіл перейдуть у власність громад Харківщини

30.05.2023 09:21 Влада

На Харківщині обговорили збереження спортивного та тренерського потенціалу.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», рішення про прийняття шести дитячо-юнацьких спортивних шкіл у спільну власність територіальних громад Харківської області було розглянуто на засіданнях двох постійних комісій обласної ради.

Як зазначила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко на засіданні постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад, проблеми з фінансуванням спортивних шкіл можуть призвести до катастрофічних наслідків.

– Під час війни наші діти потребують особливої уваги та підтримки. Маємо повернути наших тренерів і спортсменів, яких російська агресія розкидала по всій Україні та світу, і навіть у цих тяжких умовах зберегти всі наші спортивні здобутки та напрацювання, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

За словами голови постійної комісії з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму Віталія Гагаріна, ці шість ДЮСШ вважаються провідними в фізкультурно-спортивному товаристві, мають спортивні надбання у міжнародних змаганнях, а також розвивають масовий спорт.

ДЮСШ «ХЗТД»

– Це нагальна проблема, яка існує тривалий час. Особливе значення має те, що під час дії правового режиму воєнного стану в складних умовах ми приймаємо важливі рішення для спортивного розвитку наших дітей. Сподіваємося, що їх підтримає Харківська обласна рада. Ми сформуємо у спортивному середовищі Харківщини можливості для розвитку, – зазначила заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Дзюба.

Мова йде про ДЮСШ «ХФТІ», спеціалізовану ДЮСШ Олімпійського резерву «ФЕД» з веслувальних видів спорту, ДЮСШ ВО «КОМУНАР», спеціалізовану ДЮСШ Олімпійського резерву з баскетболу та бадмінтону ХО ФСТ «УКРАЇНА», спеціалізовану ДЮСШ Олімпійського резерву з плавання «СПАРТАК» та ДЮСШ «ХЗТД».

Нагадаємо, Харківщина ініціює розширення переліку громад, віднесених до території активних бойових дій. 

Також ми розповідали, що до відновлення Харківщини приєднаються нові міжнародні партнери. А у Польщі побачили потенціал відновлення громад Харківської області.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану