За тиждень на Харківщині сталося чотири підриви на мінах

03.10.2023 13:51 Суспільство
Фото: ілюстративне Фото: ілюстративне

Протягом минулого тижня у Харківській області внаслідок підриву на вибухонебезпечному предметі одна людина загинула, ще одна зазнала травм і перебуває у стані середньої тяжкості.

Про це під час брифінгу розповів речник ДСНС України у Харківській області Євген Василенко, повідомляє «Слобідський край»

За минулий тиждень з 25 вересня по 1 жовтня в Харківській області сталося чотири підриви на вибухонебезпечних предметах.

Так, 25 вересня стався випадок підриву сільськогосподарської техніки. Подія сталася у полі поблизу селища Андріївка Ізюмського району. Комбайн наїхав на протитанкову міну ТМ- 62. Постраждалих не було. 

30 вересня вночі стало відомо про нещасний випадок, що стався в Харкові. На вулиці чоловік підірвався на невстановленому вибухонебезпечному предметі. Попередньо, це граната.  В результаті чого він загинув на місці.

1 жовтня стався підрив комбайна на протитанковій міні під час проведення польових робіт поблизу села Донець Слобожанської громади. В результаті вибуху загорілися техніка та залишки кукурудзи. Площа пожежі склала пів гектара.

Також цього тижня надійшло повідомлення про те, що 51-річний чоловік у лісі поблизу села Оскіл в Ізюмському районі підірвався на протипіхотній міні, попередньо, «Пелюстка». Подія сталася ще 29 вересня. Звернувся до медзакладу чоловік ввечері 30 вересня.

Раніше ми писали, що за тиждень на Харківщині знешкодили 840 боєприпасів.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко