Зафіксовано два нові випадки інфікування коронавірусом - ОНОВЛЕНО

16.03.2020 11:58 COVID-19
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край
Обидва випадки в Чернівецькій області.

16 березня в Чернівецькій області у двох жінок було лабораторно підтверджено COVID-19. Пацієнтки ізольовані, їхній стан стабільний. Повідомляє МОЗ України.

У відомстві повідомляють, що хворим надається симптоматичне лікування. Одна з інфікованих жінок повернулася впродовж інкубаційного періоду з Італії. Наразі всі особи, з якими вона близько контактувала, ізольовані в умовах стаціонару. Друга жінка останнім часом не покидала меж країни, контактувала з лабораторно підтвердженим хворим на коронавірус. Раніше була госпіталізована із симптомами гострого вірусного захворювання. Пацієнтку обстежували та надавали медичну допомогу в умовах ізоляції. Вранці 16 березня в неї лабораторно підтвердився COVID-19.

Наразі за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (4) та Житомирська (1, летальний випадок) області.

Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 500 зразків. З початку року Центром отримано 94 підозри на COVID-19.

Читайте також: Працювати мають лише аптеки та продуктові магазини — заява міністра охорони здоров’я України

 

Автор: Андрій Соха