«Заклади вищої освіти повинні ефективно функціонувати»: Харків відвідав міністр освіти

05.08.2023 12:27 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Під час робочої поїздки до Харківської області міністр освіти і науки України Оксен Лісовий обговорив підготовку закладів освіти до нового навчального року з представниками обласної та міської влади.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на інформацію пресслужби ХОВА.

«Для мене, як для міністра, важливе відродження Харківської області та самого Харкова. Мета нашого з колегами візиту – з’ясувати настрої людей, подивитися їм в очі і зрозуміти, наскільки вони заряджені на відновлення Харкова – однієї із наукових столиць України. Харків повинен залишатися студентським містом. І ми робитимемо усе від нас залежне для того, аби заклади вищої освіти мали можливість ефективно функціонувати попри виклики війни», – говорить Оксен Лісовий.

Зазначається, що вищі заклади на Харківщині самостійно формують свій навчальний розклад, тому розглядатимуть можливість про поєднання аудиторних занять та дистанційного навчання.

Оксен Лісовий наголосив, що наразі на Харківщині необхідно створити безпечні умови для відновлення офлайн-навчання.

Наразі в області наявні 107 захисних споруд, з яких 7 бомбосховищ та 100 протирадіаційних укриттів. Найпростіші укриття облаштовані у 216 закладах області. Також для облаштування укриттів виділена державна цільова субвенція на суму 224 мільйонів гривень.

Зокрема, вже затверджено перелік, який містить 12 об'єктів на 67 мільйонів гривень. Окрім облаштування укриттів, обговорили також необхідність забезпечення шкільними автобусами закладів освіти деокупованих громад.

Нагадаємо, у Харківській області дозволили відновити офлайн-навчання, але з умовою наявності в закладі освіти спеціалізованого укриття.

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов зазначив, що у Харкові немає шкіл, де є захисна споруда, яка відповідає ДБН В.2.2-5-97.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко