Журналістів Харківщини запрошують узяти участь в обласному конкурсі

20.02.2020 11:55 Суспільство
Фото: Харківська облрада Фото: Харківська облрада
До кінця березня радійники, відеографи, журналісти друкованих та електронних ЗМІ, а також представники шкільних медіа Харківщини мають змогу надіслати свої роботи про успіхи громад і отримати грошові премії.

Уже четвертий рік поспіль у Харківській області проходить конкурс журналістських робіт «Історії успіху громад». Нагадаємо, обласний конкурс журналістських робіт «Історії успіху громад» проводиться обласною радою з 2017 року, його мета – підвищити поінформованість та обізнаність населення регіону стосовно реалізації реформи місцевого самоврядування і децентралізації влади, конкретних прикладів розвитку громад і кращих практик.

Узяти участь у конкурсі можуть регіональні та місцеві засоби масової інформації усіх типів: теле- та радіокомпанії, друковані та онлайн-медіа, а також шкільні ЗМІ. На думку голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, такий конкурс сприяє якомога ширшому розповсюдженню кращих практик регіону, про які не лише корисно знати, а й які доцільно запозичувати.

– Це вже ціла методологія, яка багато в чому визначає поточну діяльність Харківської обласної ради – створювати кращі практики, розповсюджувати їх на семінарах-практикумах та інформувати про них у засобах масової інформації, – вважає Сергій Чернов.

Як повідомляють в обласній раді, зараз триває активна фаза прийому робіт на розгляд компетентному журі. Загалом цього року визначили шість пріоритетних тем, бажаних до висвітлення. Серед них – реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади; добровільне об’єднання територіальних громад; співробітництво територіальних громад;
співпраця «громада – бізнес – влада»; кращі практики громад області та органів місцевого самоврядування краю; участь молоді в житті громади.

Проте цим переліком тем учасників не обмежують і закликають висвітлювати й інші успішні кейси громад.
– Хоча конкурс журналістських робіт – сама із себе успішна практика. Він не лише розкриває творчий потенціал журналістів Харківщини. Мовою відібраних та високо оцінених фахівцями авторських матеріалів ми ще й акумулюємо здобутки маленьких громад і великих міст. Справжній життєпис успіхів нашого краю, якими покроково й відроджується велич Харківщини, – додав Сергій Чернов.

Читайте такожНа Харківщині придбають квартири для АТОвців

До конкурсу допускаються матеріали, створені протягом 2019 та 2020 років. Кожний учасник може взяти участь лише в одній номінації, але подати до трьох робіт, оформивши їх окремими конкурсними заявками. Далі журі визначить переможців у п’яти номінаціях, яких нагородять вже у червні.

Переможців нагородять грошовими призами. Так, за перше місце медійники отримають 7 тисяч гривень, за друге місце – 5 тисяч гривень, за третє місце – 3 тисячі гривень у кожній з номінацій. Заповнити онлайн-заявку можна до 31 березня на офіційному сайті Харківської обласної ради.