Жінки на Харківщині можуть отримати грошову допомогу

30.10.2023 16:20 Суспільство
Фото: mamamoya.org Фото: mamamoya.org

Міжнародний благодійний фонд Mama Мoya допомагає жінкам, які опинились у складних життєвих обставинах внаслідок агресії рф.  

На кого розрахована допомога

Постраждалі від війни жінки можуть подати запит та отримати грошову допомогу від Міжнародного жіночого фонду Mama Мoya. Зробити це можуть таки категорії жінок: 

  •  ті, житло яких було пошкоджено або знищено через війну;
  •   ті, чоловіки, та/або діти, та/або батьки яких проходять службу у ЗСУ, силах територіальної оборони та добровільних угрупованнях у зоні проведення бойових дій;
  •   ти, чоловіки та/або діти яких загинули на території активних бойових дій;
  •   ти, чоловіки, та/або діти, та/або батьки яких оголошені померлими або визнані безвісти зниклими внаслідок війни.

Для того, щоб взяти участь у програмі, потрібно зайти на сайт Фонду за адресою https://mamamoya.org/terms та зареєструватися для участі у програмі, погодившись на надання особистих даних.

В день укладення договору Фонд надасть жінці платіжну картку, якою вона зможе розраховуватися при придбанні визначеного Фондом переліку товарів.

Умови використання благодійної допомоги 

Використання благодійної допомоги може бути виключно для певних груп товарів і тільки у безготівковій формі. 

Жінка  не може використовувати банківську картку, видану Фондом, для зняття готівки та/або передавати її іншим особам.

За умовами програми, жінці суворо забороняється витрачати грошові кошти, розміщені на банківській картці, наданій Фондом, для придбання будь-яких алкогольних (у тому числі слабоалкогольних) напоїв, а також безалкогольних пива, вина (у тому числі ігристого), тютюнових виробів та засобів для паління (у тому числі електронних сигарет), для оплати участі в азартних іграх (у тому числі для користування гральними автоматами, казино) тощо.

Жінка зобов’язана надавати інформацію про факт цільового використання благодійної допомоги, надаючи Фонду копії (у тому числі фотокопії) фіскальних чеків, виданих відповідними закладами торгівлі, якими вважаються супермаркети продовольчих товарів, спеціалізовані магазини, що здійснюють торгівлю певним видом або групами харчових продуктів (наприклад пекарні, магазини солодощів тощо), магазини побутової хімії, товарів для дітей. Копії надаються через електронну пошту або месенджери на реквізити Фонду, вказані в договорі.

Нагадаємо, з наступного року українці, які власним коштом відремонтували житло, зможуть податися на «єВідновлення»

Раніше ми розповідали, як записатися на прийом до Пенсійного фонду онлайн, щоб не стояти у великій черзі для запису.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ірина Мнішек