Жителі Харківщини зможуть безкоштовно отримати дрова

28.09.2022 10:01 Суспільство
Протягом осінньо-зимового періоду влада забезпечить безоплатною деревиною мешканців територій, прилеглих до зон проведення бойових дій. Серед восьми таких регіонів опинилася і Харківська область.

Усі витрати на закупівлю та доставлення деревини обласним військовим адміністраціям буде компенсовано шляхом перерозподілу субвенції з державного бюджету. 27 вересня цю ініціативу Мінреінтеграції підтримав Уряд, який видав розпорядження про перерозподіл коштів і схвалив відповідні розрахунки. 

«Змінами передбачено надання можливості обласним військовим адміністраціям Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської та Чернігівської областей, території яких прилеглі до зони проведення воєнних (бойових) дій, забезпечити населення цих територій деревиною паливною на період опалювального сезону», – повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Розподіл зазначеної субвенції планують здійснювати пропорційно, відповідно до наданих обласними військовими адміністраціями пропозицій. Реалізація проєкту буде здійснюватися в межах видатків, передбачених Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій – а саме, в обсязі 562,5 млн грн.

Автор: Юлія Гнатченко