Жителів Харківщини попередили про град і шквали, що насуваються на регіон

11.06.2021 14:14 Суспільство
Фото: wz.lviv.ua Фото: wz.lviv.ua
Харківську область «заливатиме» переважно в другій половині дня. Про це повідомили 11 червня в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

У найближчі кілька днів на Харківщині суттєво погода не зміниться. Наразі над нашим регіоном присутня невелика циклонічність у розмитому полі, вона і дає опади. А з 12 по 14 червня вдень місцями ймовірні град та шквали. Температура повітря вночі – від 11 до 17 градусів тепла, вдень – 22-27 градусів тепла.

– Харківщина продовжить знаходитися під впливом нестійкої повітряної маси, тому зберігаються короткочасні дощі, зокрема в другій половині дня, грозові дощі, також ймовірні місцями шквали та град, – розповіла «Слобідському краю» чергова синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Інна Гостєва.

Читайте також: У Дергачівській громаді з’явиться гідрологічний заказник

За попередніми прогнозами синоптиків, дощитиме на Харківщині щонайменше до 20 червня. Нагадаємо, вчора в Ізюмі випало опадів вище за норму –  63 мм (місячна норма складає 61 мм).

– Такі ситуації з великими опадами ймовірні й у майбутньому, спрогнозувати це вкрай складно. Опади розподіляються по території навіть одного населеного пункту нерівномірно. Сподіваємося, що після 20 червня опади припиняться, –  зазначила Інна Гостєва.

Автор: Андрій Соха