Жителів Харківщини попередили про наближення антициклону «Cornelieke»

07.07.2021 14:16 Суспільство
Фото: 5.ua Фото: 5.ua
На початку наступного тижня в Харківській області очікується до +37 градусів.

Після невеликого зниження температури і дощів на Харківщину знову повертається спека. Наступного тижня погоду в регіоні формуватиме малорухомий теплий антициклон «Cornelieke», центр якого наразі перебуває над європейською частиною Росії. За прогнозами Харківського регіонального центру з гідрометеорології, цей антициклон дуже  повільно зміщуватиметься на південний захід, тому атмосферний тиск поволі зростатиме.

Читайте також: У Куп'янську та Люботині град побив дерева та городи

– У межах цього баричного утворення циркулює досить тепле та сухе повітря, яке з часом завдяки упорядкованим низхідним рухам та процесу трансформації буде ще більше прогріватися. Тому температурний фон у Харкові та області поступово зростатиме, – зазначають у гідрометцентрі.

За прогнозами синоптиків, денні максимуми будуть у межах +28...+33 градуси, а з 12–13 липня ймовірне посилення спеки до +37 градусів. При цьому істотних опадів до середини липня не очікується. Такі метеорологічні умови сприятимуть розвитку ґрунтової та атмосферної посухи, а також підвищенню пожежної небезпеки в лісах області.

Автор: Андрій Соха