Через скарги у Вовчанську другий раз перераховують бюлетені

30.10.2020 15:57 Вибори
29 жовтня від жителів Вовчанська "СК" стало відомо, що місцева територіальна комісія другий раз здійснює перерахунок бюлетенів через скарги щодо великої кількості неправильно порахованих бюлетенів.

Керівник Вовчанської міської територіальної виборчої комісії Анатолій Кривенко відмовився журналісту "СК" коментувати ситуацію.

Саме тому ми звернулися до діючого міського голови Вовчанська Володимира Шевченка. Ситуацію із перерахунком голосів діючий мер підтвердив.

За його словами, частковий перерахунок голосів вирішили провести через скаргу одного із суб'єктів виборчого процесу.

— Окрім цього, коли почали зводити протоколи, багато членів виборчого процесу помітили неточності. Скарги були суттєві, інакше не було б причини для перерахунку голосів та розкриття бюлетенів. Тому точково члени комісій проводять підрахунок голосів ще раз, адже саме на територіальній комісії сьогодні знаходиться основна відповідальність за правдивий результат, — повідомив діючий голова.

Читайте також: Нові-старі голови: кого обрали очільниками в громадах на Харківщині

За його словами, перерахунок стосується бюлетенів абсолютно усіх рівнів — тих, де виборці голосували за кандидатів у голови міської ради, депутатів місцевої, районної та обласної рад.

— На сьогодні (30 жовтня. – Авт.) робота комісії продовжується, і ніяких оголошених результатів ще немає, — додав Володимир Шевченко.