Депутати обрали нового голову Харківської обласної ради — Відео

11.12.2020 12:55 Вибори
Фото: Новости Харькова Фото: Новости Харькова
11 грудня під час першої сесії VIII скликання депутати Харківської обласної ради обрали керівництво.

На розгляд депутатів була запропонована тільки одна кандидатура – депутат від партії «СЛУГА НАРОДУ» Артур Товмасян. Він є чинним керівником Харківської районної державної адміністрації, яку він очолив у квітні 2020 року

Інші політичні партії не висували своїх представників. У результаті таємного голосування його кандидатуру підтримали 73 із 90 присутніх. 

Читайте також: У Харкові обрали нового секретаря міської ради

За словами Артура Товмасяна, пріоритетними в роботі депутатів має стати подолання наслідків пандемії в регіоні, а також розвиток сільського господарства, житлово-комунального господарства та збереження екології. 

Нагадаємо, раніше «Блок Кернеса – Успішний Харків!» одноголосно підтримав кандидатуру Сергія Чернова на цю посаду.  Проте 10 грудня стало відомо, що чинний голова облради відмовився від балотування. Він очолював обласну раду з 2008 року.

Трансляцію сесії дивіться на нашій сторінці в Фейсбук за посиланням


Товмасян Артур Едмарович народився 01 березня 1981 року у смт Мангуш, Першотравневого району, Донецької області. Закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого, Харківську національну академію міського господарства та Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

З 2000 по 2002 рр. працював юрист-консультантом ВАТ «Азовський», м. Маріуполь.

З 2005 по 2007 рр. - начальник Державної виконавчої служби у Жовтневому районі м. Маріуполь, Державної виконавчої служби Донецької області.

У вересні 2014 році був радником голови Харківської обласної державної адміністрації по забезпеченню діяльності голови та заступників голови.

З 2014 по 2017 рр. посідав посаду заступника начальника Харківського міського управління юстиції, Головного управління юстиції у Харківській області, м. Харків.

У березні 2018 році - заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби - начальник Управління державної виконавчої служби, Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, м. Запоріжжя.

З 2018 по 2019 рр. працював заступником начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби - начальником Управління державної виконавчої служби, Головного територіального управління юстиції у Харківській області, м. Харків.

Посаду голови Харківської районної державної адміністрації  обіймав з 17 квітня 2020 року.

11 грудня 2020 року обраний на посаду голови Харківської обласної ради VIIІ скликання.