Карантин через коронавірус: чи відбудуться проміжні вибори на Харківщині

13.03.2020 09:00 COVID-19
Фото: hromadske.ua Фото: hromadske.ua
ЦВК не скасовує проміжні вибори у 179-му окрузі та визначила запобіжні заходи розповсюдження коронавірусу на дільницях.

12 березня Центральна виборча комісія прийняла постанову про запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 під час виборів 15 березня у 179-му окрузі. Про це повідомили у Громадянській мережі ОПОРА. 

Відповідно до документа, дільничні виборчі комісії мають запобігати значному скупченню людей, рекомендуючи виборцям знаходитись за межами приміщення. Під час організації голосування члени комісії мають використовувати індивідуальні засоби захисту, проводити періодичні провітрювання в приміщенні. Під час підрахунку голосів виборців та встановлення підсумків голосування вони мають користуватися термометром та слідкувати за власним станом здоров'я.

Читайте також: Скандал на 179 окрузі: ЗМІ не надрукував передвиборчі програми трьох кандидатів

Також ЦВК звернулася до Харківської обласної державної адміністрації щодо забезпечення виборчих дільниць інформаційними матеріалами з профілактики інфікування коронавірусом, організації дезінфекції приміщень для голосування та забезпечення членів виборчих комісій індивідуальними засобами захисту, антисептичними засобами та термометрами.
Для виборців планується забезпечити наявність антисептичних засобів перед приміщеннями для голосування.

Окрім цього, ЦВК рекомендувала окружній виборчій комісії розмістити інформаційні матеріали щодо захисту від вірусних інфекцій у разі надання таких місцевими органами влади та довести до відома дільничних виборчих комісій положення Міністерства охорони здоров’я щодо профілактики інфікування коронавірусом.

Читайте також: Усі навчальні заклади Харківщини мають закрити на карантин – ХОДА

Нагадаємо, проміжні вибори народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 179 відбудуться у зв’язку з призначенням Олексія Кучера, що був нардепом від фракції «Слуга народу» на окрузі,  головою Харківської обласної державної адміністрації. 

Автор: Марічка Зорянська