Тетяна Єгорова-Луценко: Вперше прийнято бюджет регіону майже одноголосно

22.12.2021 13:21 Вибори
Фото: kh.depo.ua Фото: kh.depo.ua
Голова Харківської обласної ради підбила підсумки чергової сесії.

Загальний обсяг обласного бюджету з урахуванням міжбюджетних трансфертів з державного бюджету на 2022 склав 6,82 мільярда гривень. Це на 1,12 мільярда гривень більше, ніж у базовому варіанті бюджету 2021 року. Загальний фонд бюджету складе 5,21 мільярда гривень, решта – спеціальний фонд. 

«Рішення про затвердження бюджету регіону на наступний рік прийнято майже одноголосно. За головний фінансовий документ Харківщини проголосувало 100 зі 105 депутатів присутніх у залі. І така ситуація склалася вперше, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко. – Депутатський корпус працює злагоджено та ефективно. Незважаючи на політичне різноманіття у сесійній залі, вдячна депутатам за командну роботу задля добробуту людей».

Читайте також: На сесії облради ухвалили бюджет Харківщини-2022

Найвагомішим джерелом надходження доходів загального фонду залишається податок на доходи фізичних осіб – 3,19 мільярда гривень. Також найбільші надходження очікуються від рентної плати та плати за використання інших природних ресурсів – 413 мільйонів гривень, в тому числі рента за користування надрами для видобування природного газу – 352 мільйони гривень. Податок на прибуток підприємств – 316 мільйонів гривень та надання адміністративних послуг – 77,9 мільйона гривень грн.

Серед видатків, які плануються, найбільш суттєві на освіту – 2,34 мільярда гривень, на охорону здоров’я – 925 мільйонів гривень, на соціальний захист та соціальне забезпечення – 693 мільйони гривень. Видатки на культуру і мистецтво плануються в сумі 271,3 мільйона гривень, на соціальні програми у сфері молодіжної політики – 20,5 мільйона гривень, на фізичну культуру та спорт – 254 мільйони гривень.

На виконання заходів окремих обласних програм передбачено 1,9 мільярда гривень: економічного і соціального розвитку Харківської області,  розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини», «Здоров’я Слобожанщини», розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя в Харківській області, програму розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області, програму соціального захисту населення Харківської області, розвитку цивільного захисту в Харківській області, програму розвитку дорожнього господарства Харківської області.