У Чугуївському районі обрали голову і заступника голови нової райради

16.12.2020 11:09 Вибори
15 грудня депутатському корпусу Чугуївської райради Харківської області вдалося зібрати кворум – перша сесія відбулася.

Не тільки депутати Ізюмської райради 15 грудня провели свою першу сесію. З другої спроби це вдалося зробити і новообраним депутатам Чугуївщини. Нагадаємо, першу сесію депутатів Чугуївської райради VIII скликання територіальна виборча комісія призначила на 1 грудня. Проте в сесійній залі з 42 депутатів були присутні лише 20. Тож відповідно до частини 12 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сесія не була відкрита, оскільки не вдалося зібрати кворум.

15 грудня із 42 депутатів в залі присутні були 38. Після оголошення головою районної ТВК результатів виборів народні обранці вступили в свої повноваження. «Блок Кернеса – Успішний Харків» - найбільша фракція в Чугуївській районній раді. Вони мають 14 представників. У ОПЗЖ – 13 мандатів. У «Слуги народу» - сім. У «Блоку Світличної «Разом» - п’ять. У «За майбутнє» - три.

Головою ради шляхом таємного голосування було обрано Ірину Постнікову («Блок Кернеса – Успішний Харків»), яка раніше працювала на посаді заступниці голови Печенізької райради і проживає у селі Мартове Чугуївського району. Її кандидатуру підтримали 37 депутатів. Один бюлетень лічильна комісія визнала не дійсним.


Аналогічний результати був і під час голосування за заступницю голови. На цю посаду депутати обрали Тетяну Поліщук («Слуга народу»). До обрання вона працювала старшою викладачкою кафедри Харківського національного медичного університету, проживає у Харкові.

Нагадаємо, до складу укрупненого Чугуївського району також увійшли Вовчанський, Зміївський і Печенізький райони.

Читайте також: Голова Харківської обласної ради: пост здав – пост прийняв

Автор: Андрій Соха