Голосування під контролем: у Харкові "Опора" фіксує порушення

31.10.2021 13:25 Вибори
Під час виборчого процесу на Харківщині спостерігачі "Опори" зафіксували декілька випадків імовірно контрольованого голосування.

Як повідомляють у громадській організації "Опора", під час місцевих виборів у Харкові спостерігачі фіксують чисельні порушення.

Наразі відомо, що, крім порушень, спостерігачі повідомляють про випадки контрольованого голосування.

Відомо, що на дільниці № 631164, яка розташована в гуртожитку Харківського національного університету Повітряних Сил імені Кожедуба, групу курсантів супроводжували невідомі особи. Як зазначають спостерігачі "Опори", ці особи фіксували факт голосування курсантів.

Читайте також: Вибори мера Харкова: ще не проголосували, а на дільниці протокол вже підписано

Крім того, на дільниці № 631532, розташованій у ДУ "Інститут неврології, психіатрії та наркології АМН України", відбулася дивна ситуація. Людина незаконно знаходилась на дільниці та відмовилася покидати будівлю. А під час розмови зі спостерігачем "Опори" невідома особа заявила, що чекає на п'ятьох "своїх" людей, як тільки вони проголосують, то одразу підуть.

Також не деяких дільницях спостерігачі громадської організації "Опора" фіксують наявність камер спостереження. 

Зауважимо, що це є порушенням правил виборчого процесу.

Нагадаємо, що 31 жовтня о 10:00 під час прес-брифінгу громадська організація "Опора" заявила, що їх спостерігачів не допускали на дві спецдільниці.

Крім того, на виборчій дільниці № 631306 по вулиці Олеся Гончара спостерігачі зафіксували підписання порожнього протоколу.

 

Автор: Микита Гузенко