Дезінфекція ручок та черги з дистанцією: як проходять вибори на Харківщині

15.03.2020 12:11 Вибори
Фото: УНІАН Фото: УНІАН
Голосування на проміжних виборах народного депутата України в ОВО № 179 розпочалося вчасно.

Про це повідомили в Центральній виборчій комісії.

Сьогодні, 15 березня, відбувається голосування на проміжних виборах народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 179, який включає місто Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський, Сахновщинський райони.

Усі 189 виборчих дільниць відкрилися вчасно, о 8.00. Також, за наявними у Центральній виборчій комісії даними, станом на 9.30 надзвичайних подій на виборчих дільницях не зафіксовано, голосування триває у штатному режимі.

За словами члена Комісії Ірини Єфремової, яка згідно з розподілом обовʼязків визначена відповідальною за забезпечення повноважень ЦВК у Харківській області, у звʼязку з карантином, запровадженим Урядом через загрозу епідемії коронавірусної інфекції, у приміщеннях для голосування розміщені інформаційні матеріали щодо захисту від вірусних інфекцій, профілактики інфікування коронавірусом та його поширення.

Окрім того, комісії вживають комплекс рекомендованих заходів задля запобігання значному скупченню людей на виборчих дільницях. З цією метою, зокрема, на них створені своєрідні безпечні лінії черги з дистанцією 1 метр, проводиться періодична дезінфекція поверхонь столів, кулькових ручок для виборців та регулярне провітрювання приміщень.

Читайте також: Скандал на 179 окрузі: ЗМІ не надрукував передвиборчі програми трьох кандидатів

Члени комісій використовують індивідуальні засоби захисту, антисептики та за бажанням здійснюють власну термометрію. Також на дільницях чергують медичні працівники, які моніторять стан здоровʼя виборців та допомагають ДВК здійснювати дезінфекційні заходи.

Нагадуємо, що за попередніми підрахунками у вказаних виборах зможуть взяти участь майже 147 тисяч виборців. До виборчого бюлетеня включено 37 кандидатів. За виборчим процесом слідкують вісім громадських організацій. Також зареєстровано шість офіційних спостерігачів від міжнародної організації.