А. Руденко на новій посаді інвентаризує землі та виведе зарплати з тіні. Плани голови РДА

18.03.2013 15:08 Влада
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
19 лютого губернатор Харківщини Михайло Добкін представив активу Дергачівського району нового голову райдержадміністрації – Андрія Руденка.

За лічені дні роботи керівник району вже встиг вирішити низку нагальних проблем мешканців, підготувати пропозиції змін до українського законодавства і налаштувати роботу адміністрації на новий лад. Про принципи своєї роботи, перші результати і найближчі плани голова району розповів «СК».

– Андрію Івановичу, якими були ваші перші кроки на посаді?

– От переді мною бюджет району. Я розумію, що для вирішення багатьох питань потрібні бюджетні кошти, але випросити їх у державному бюджеті мабуть, не вдасться. Тому треба працювати у районі – і в першу чергу із селищними головами, – щоб ті податки, які надходять у район, вийшли з тіні і збільшились. По-перше, це податок на землю. Ми зараз робимо інвентаризацію усіх сільгосппідприємств: землі запасу, рілля, городи, ставки. Друга тема – це заробітні плати. На сьогодні у нас є такі господарства, які обробляють 100–200 гектарів, і там не зареєстрований жодний робітник, тож підприємство не сплачує ані копійки податку з доходів громадян. Багато питань у нас до промислових підприємств, яким потрібен поштовх для розвитку. Ми разом з ними розробили графіки підвищення зарплат на 50 % до кінця року.

Проблемною є ситуація із сівозміною. Земля, на якій вирощуються культури, повинна бути впорядкованою, потрібні проекти дотримання сівозміни.

Сьогодні, на жаль, ті форми контролю і штрафні санкції, які застосовуються до юридичних осіб, непомірно менші, ніж доходи, які вони отримують при схиленні сівозміни до олійних культур і культур більш вигідних за зернові. Складна ситуація в житлово-комунальному господарстві: водоводи колись були на балансі державних установ, на них отримували кошти на амортизацію і ремонт, але багато років не використовували їх за призначенням. Тепер труби протікають і потребують відновлення за державний кошт. Але треба спочатку розібратися, чому так склалося. Аби не допустити ситуації, коли ми забираємо гроші з допомоги соціально незахищеним верствам населення і перенаправляємо їх на користь потреб житлово-комунальних господарств.

Серйозна проблема із дитячими садками. У нас зараз лежить понад 900 заяв на отримання місць у дитсадках. Я дав доручення селищним головам, щоб вони зробили інвентаризацію садків і підготували свої пропозиції щодо збільшення місць у тих, що розташовані на території їх селищних рад.

Тамара Кіч, матеріал з газети "Слобідський край" №33 від 16.03.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта