Артур Товмасян: Обласна рада готова підтримати всі заходи, що гарантують безпеку в регіоні

07.06.2021 16:30 Влада
На базі навчального центру Національної академії НГУ в селі Верхня Писарівка Харківської області пройшли тактико-спеціальні навчання територіальних підрозділів Міністерства внутрішніх справ. Голова Харківської обласної ради Артур Товмасян разом з очільником МВС Арсеном Аваковим спостерігали за тим, як силовики вчилися спільно знешкоджувати диверсійні групи.

Свою майстерність у знешкодженні диверсійних груп та наслідків їх «роботи» відточували близько 500 поліцейських, нацгвардійців та бійців ДСНС. 

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, сценарій навчань був заснований на реальних подіях: нацгвардійці та поліцейські відпрацювали затримання злочинців, які намагалися провезти через блокпост зброю та вибухівку. Також, за легендою навчань, на цей блокпост напали диверсанти. Командир блокпоста організував кругову оборону та викликав підкріплення – спецпризначенців з «АЗОВу». Силовики разом відбили напад диверсійної групи.

Товмасян на навчанні силовиків

Читайте також: Держава може підтримати реконструкцію спортивного майданчика під стадіон у Пісочині

Проте, за легендою, ворог не заспокоївся, під час свого відходу підпалив ліс, вогонь поширився на площу близько 5 гектарів. Спільними зусиллями вогнеборців із залученням авіації ДСНС пожежа була ліквідована.

Під час навчань рятувальники також відпрацювали можливий сценарій ліквідації аварії з витоком хімічної небезпечної речовини із залученням броньованої розвідувально-дозорної машини, піротехнічних розрахунків, спеціальної машини радіаційної та хімічної розвідки і спеціальних аварійно-рятувальних автомобілів. Здійснивши диверсію на аміакопроводі, противник намагався втекти, однак був знищений «азовцями».

Навчання силовиків під Харковом

Як зазначив керівник навчань Арсен Аваков, таким чином силові структури готуються у разі необхідності протистояти активним діям з боку агресора. Тож підрозділам Нацгвардії, Нацполіції та ДСНС необхідно відпрацювати взаємодію. Також очільник МВС повідомив, що паралельно з цим вдосконалюється і технічна сторона питання, зокрема система оперативного надання медичної допомоги, в якій будуть задіяні авіаційні бригади. За словами міністра, восени на Харківщині з’явиться відповідний вертолітний майданчик.

– Ми вже опрацювали це питання з обласною владою, з головою обласної ради Артуром Товмасяном, місцевою владою, – зауважив Арсен Аваков.

А очільник Харківської облради Артур Товмасян запевнив міністра, що депутатський корпус готовий підтримати всі заходи, що гарантують стабільність та безпеку в регіоні. Заразом він подякував командуванню підрозділів, що взяли участь у навчаннях, та високо оцінив рівень взаємодії між різними службами. 

– Підрозділи Національної гвардії, Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій завжди демонструють найвищий рівень професіоналізму, бездоганну дисципліну та фізичну підготовку. Сьогодні ми ще раз переконалися в цьому, – зазначив голова Харківської обласної ради.