Асамблея європейських регіонів схвалила заявку Харківщини на вступ

18.10.2022 18:02 Влада
Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко відвідала засідання Асамблеї європейських регіонів, де, зокрема, провела перемовини про членство Харківщини в організації.

Асамблея європейських регіонів схвалила заявку Харківської області на членство в організації. Харківщину на засіданні Асамблеї представляла голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, яку запросив президент АЄР Магнус Бернтссон.

– АЄР об’єднує близько 300 регіонів з усієї Європи. І мені дуже приємно, що Харківська область може стати частиною цієї великої родини. Під час переговорів було схвалено нашу заявку на членство! Серед перспектив – налагодження партнерських відносин з регіонами європейських країн, реалізація проєктів та обмін досвідом, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

На заході учасники обговорили впровадження соціальних програм та питання політичного й економічного розвитку регіонів.

Також під час робочої поїздки голова Харківської обласної ради провела зустріч з Лукасом Мандалем – віцепрезидентом АЄР та депутатом Європарламенту. З ним та генеральним секретарем АЄР Крістіаном Шпаром Тетяна Єгорова-Луценко вже зустрічалася у вересні 2021 року. Тоді від іноземних колег надійшла пропозиція про партнерство Харківщини з Асамблеєю.

– Тоді ми мали змістовну розмову. Рік тому в мирному Харкові. Багато планів було намічено. Сподіваюсь, що дуже скоро нам усе ж таки вдасться реалізувати наші ідеї. Цьогорічна зустріч принесла не менш важливі результати – домовленості про підписання меморандуму щодо партнерства Харківської області з Нижньою Австрією. Вибудовуватимемо співпрацю максимально ефективно, – повідомила голова облради Тетяна Єгорова Луценко.

Асамблея європейських регіонів – міждержавна організація, яка створена для розвитку співробітництва між регіонами Європи. Вона співпрацює з Радою Європи, різними інституціями Європейського Союзу та іншими міжрегіональними асоціаціями. Організація була утворена в 1985 році під назвою Рада Регіонів Європи. Головні завдання Асамблеї – просування регіональних інтересів у Європі та поза нею, сприяння міжрегіональному співробітництву. Важливим досягненням АЄР є створення Комітету регіонів як консультаційного органу Європейського Союзу. Наразі до складу АЄР входять понад 260 регіонів з 35 країн та 15 міжрегіональних організацій.