Через бюрократію райцентр під Харковом накопичив борги за комуналку понад два мільйони

16.12.2014 09:02 Влада
Через різницю у встановлених тарифах на воду мешканці міста Лозова ризикують залишитися без води, а "Харківводоканал" - не отримати боргів за ЖКГ.

Ситуацію вдалося попередньо владнати цими днями.

З 1 лютого Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, обіцяє ліквідувати тарифну невідповідність між «Лозоваводоканалом» та «Харківводоканалом».

Про це повідомив голова «Лозоваводоканалу» Сергій Костюк.

У липні Нацкомісія підвищили тариф «Харківводоканалу» для Лозової – з 1,12 гривні до 5, тоді як тариф «Лозоваводоканалу» не змінився.

Керівництво водоканалу та міста почали оскаржувати зависокий та невідповідний, на їхню думку, тариф «Харківводоканалу». За ним лозівчани мали б платити більше 14 гривень за 1 кубічний метр води.

Через невідповідність між тарифами «Харківводоканалу» та «Лозоваводоканалу», Лозова накопичувала борг. На початок грудня він склав понад 2 мільйони гривень.

12 грудня «Лозоваводоканал» отримав від держави трохи більше мільйона гривень на покриття різниці тарифів.

Орієнтовно у лютому очільники міста чекають на новий тариф для «Лозоваводоканалу» та лозівчан.

За прогнозами мера Сергія Степанова, Лозова купуватиме воду вже точно не за 1,12 гривні, але й не за 5. Середній показник між цими цінами, швидше за все, і буде новим тарифом «Харківводоканалу» для «Лозоваводоканалу».

Джерело: ТРК Сігма
Автор: Администратор сайта