Чернов збере позачергову сесію, якщо програму територіальної оборони Харківщини напишуть без помилок

26.09.2014 12:11 Влада
http://dozor.kharkov.ua http://dozor.kharkov.ua
За словами Сергія Чернова, в програмі купа помилок, а також не передбачено виділення коштів на її реалізацію.

Голова Харківської обласної ради розкритикував програму заходів територіальної оборони, за яку вчора не проголосували депутати облради. Після чого в обладаміністрації це назвали саботажем.

Так, за словами Сергія Чернова, чиновники подали документ за добу до голосування. Була зібрана профільна комісія, яка і винесла програму на розгляд пленарного засідання. За словами голови облради, в документі купа помиок. Зокрема, як повідомлялося на сесії, програма потребує понад 8 млн грн, в самому ж документі вказано понад 8 млрд грн. При цьому виділення ніяких коштів не передбачено.

- Тут помилка на помилці, але ж документ завізований. Це якість роботи адміністрації. Тепер я задаю запитання, якщо облдержадміністрація хотіла реалізувати цю програму, чи можна було передбачити хоч мільйон в обласному бюджеті, - сказав Сергій Чернов. - Цей документ приймався з метою справити позитивне враження на центральну владу, ввести в оману територіальну громаду, людей, які воюють на передовій.

Тому, за словами Сергія Чернова, документ, який був поданий на розгляд, більше нагадує наміри або побажання. І для того, щоб програма була дієва і працювала, необхідно передбачити кошти у бюджеті. Сергій Чернов нагадав, що облрада проголосувала за всі виділення коштів на програми, що стосуються обороноздатності області.

Голова облради пообіцяв, що збере позачергову сесію для повторного розгляду програми, але якщо буде підготовлено документ з реальним виділенням коштів і без помилок. Виділити кошти може лише адміністрація. Обрада таких повноважень не має.

Тим часом під ХОДА проходить мітинг проти вчорашнього рішення депутатів, які відмовилися затвердити Програму територіальної оборони Харківської області.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта