Депутатам Харківської облради погрожували. Обвинувачення активістів і відповідь Чернова

02.10.2014 11:18 Влада
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Депутатам Харківської облради відверто погрожували і закликали покаятися.

Сьогодні на позачергову сесію Харківської облради прийшли активісти громадських організацій. Зокрема, право виступити перед депутатським корпусом надали активісту харківського євромайдану, координатору організації “Громадська Варта” Валентину Бистріченку.

Активіст заявив, що Програма територіальної оборони Харківської області, за яку сьогодні проголосували майже одноголосно всі депутати, ще не є свідченням їх патріотизму. Активіст закликав депутатів покаятися. В противному ж разі Валентин Бистріченко погрожував тим, що активісти знають адреси будинків та дач цих депутатів.

Відповідь на обвинувачення та погрози активіста дав голова Харківської облради Сергій Чернов.

- Я не хотів би, щоб сьогодні хтось, зокрема керівники чи учасники громадського руху, говорили про те, що вони представляють всю тримільйонну територіальну громаду. Якщо хтось не присутній у сесійній залі або не вийшов на вулицю, то це ще не означає, що ця людина не має своєї точки зору. До цього треба ставитися з повагою, - сказав Сергій Чернов. - Я вважаю, що оцінку треба давати не по закликах, не по металу в голосі, не по лозунгах, а все таки по діях: по вкладу за минулі роки, тому, що роблять зараз, і що планують робити у майбутньому.

- Харківщина була і є толерантною областю, і ми повинні бути за приклад, - підсумував голова облради.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта