Державний фонд розпочав закупівлю квартир для вимушених переселенців

13.05.2022 14:15 Влада
Для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб Харківської та інших областей, у яких ідуть бойові дії, державний фонд Держмолодьжитло закупає 100 квартир у Житомирській, Київській, Сумській та Чернігівській областях.

Про це повідомляє пресцентр Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Зі спеціального рахунку в Національному банку України, який створив Кабінет Міністрів України для надання допомоги жителям України в умовах воєнного стану, було виділено 100 мільйонів гривень на придбання житла для ВПО.

Перш за все квартири будуть надаватися багатодітним родинам внутрішньо переміщених осіб, житло яких було зруйноване внаслідок агресії росії проти України.

Держава планує до 30 травня 2022 року придбати 100 квартир. З них по 35 у Київській та Чернігівській областях, 20 у Сумській та 10 у Житомирській.

Мінімальна площа житла, яке закупають для переселенців, складає 31,5 квадратного метра, максимальна – 94,5 квадратного метра. У квартирах мають бути проведені всі комунікації, зроблено ремонт та обставлено мінімальним набором меблів і побутової техніки.

Черговість отримання в оренду житла за програмою визначають обласні військові адміністрації названих областей, ураховуючи у черзі багатодітні родини ВПО.

Автор: Олександр Манченко