Діти з трьох громад Харківщини повернулися з відпочинку на Закарпатті

21.11.2023 10:20 Влада
Джерело: Харківська обласна рада Джерело: Харківська обласна рада

42 дитини пільгових категорій із Сахновщинської, Кегичівської та Зачепилівської громад відправилися на відпочинок до Закарпатської області.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», чергова група дітей з Харківщини повернулася з тижневого відпочинку у селищі Яноші Берегівського району Закарпатської області. Цього разу за сприяння голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко на канікули були запрошені юні жителі Сахновщинської, Кегичівської та Зачепилівської громад.

– Нещодавно відправили школярів з громад області відпочити на Закарпатті. Екскурсії, нові враження, спілкування з однолітками. Сподіваюсь, що вони змогли відволіктися від життя у прифронтовому регіоні. А воно в нас не дуже спокійне буває, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

За словами голови обласної ради, забезпечення відпочинку дітей запропонувало Європейське об’єднання територіального співробітництва ТИСА, засновниками якого є Закарпатська обласна рада та Загальні збори комітату Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина). До Закарпаття поїхали діти переважно пільгових категорій, які потребують відпочинку, психологічної реабілітації та морального відновлення.

– Я вдячна благодійникам за те, що разом ми можемо дбати про наших дітей. Будемо і надалі співпрацювати в цьому напрямі з партнерами. Певна, діти повернуться з новими емоціями та враженнями, – зазначила очільниця облради.

У подорожі дітей супроводжували вихователі та педагоги. Як розповіла вихователька групи Олена Пузир, юні мандрівники поділилися своїми мріями про відпочинок.

– Це дуже важливо, що мрії здійснюються навіть під час війни. Цей відпочинок потрібен нашій малечі. Батьки та діти дуже вдячні голові обласної ради, – зауважила вихователька групи.

Для дітей підготували насичену програму – екскурсії до Мукачівського замку, обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького, до Закарпатського музею народної архітектури та побуту в Ужгороді, до динопарку в Яноші, кінного центру у Виноградові. Також була можливість оздоровитися у термальних басейнах, позмагатися у спорті, пограти на свіжому повітрі. Крім того, проводилися творчі заходи, спрямовані на розвиток навичок рукоділля, вивчення мистецтва та національних традицій.

Нагадаємо, що декілька місяців тому тижневі канікули на Закарпатті провели 30 дітей з Печенізької, Первомайської, Малинівської та Чугуївської громад.

Раніше ми писали, що громадам області допоможуть у закупівлі дров для вразливих верств населення.  Нагадаємо, громади Харківщини отримали системи очищення води від Гранд-Есту. 

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Тася Руднєва