Громади Харківщини отримали системи очищення води від Гранд-Есту

31.10.2023 11:51 Влада
Системи очищення води/Харківська обласна рада Системи очищення води/Харківська обласна рада

Шість громад Харківської області отримали 25 систем очищення води різної потужності.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», підприємствам та закладам Лозівської, Куп’янської, Балаклійської, Красноградської, Роганської та Новопокровської громад передали 25 систем очищення води. Дуже потрібне обладнання вони мають завдяки співпраці Харківської обласної ради з французьким регіоном Гранд-Ест.

– Вдячна Президенту регіону Гранд-Ест Французької Республіки пану Франку Леруа за підтримку Харківської області. Впевнена, що дружні стосунки між нашими регіонами міцнішатимуть і знайдуть свій розвиток у багатьох інших напрямах після Перемоги України в цій кривавій війні, яку веде рф, – сказала голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Співпраця з французьким регіоном розпочалася минулого року після підписання документа «Заява про наміри партнерства між регіоном Гранд-Ест (Французька Республіка) та Харківською областю (Україна)». У рамках партнерства передбачені розвиток прямої співпраці між регіонами, підтримка нових партнерських відносин між інституційними та неінституційними суб’єктами в обох регіонах, реалізація проєктів на основі спільної дорожньої карти.

Зокрема, співпраця стосується матеріальної допомоги цивільному населенню, допомоги у відбудові, розвитку партнерських відносин у галузі вищої освіти, науки, культури, туризму, економіки, сільського господарства та промисловості.

До речі, системи очищення води не перша допомога від регіону Гранд-Ест. За результатами домовленостей 28 липня 2023 року до Харківської області надійшло 20 генераторів потужністю від 1 до 3 кВт для приватних домогосподарств Дворічанської громади, яка знаходилася під окупацією, а після звільнення її частини зазнає щоденних обстрілів з боку країни-окупанта.

Начальник Дворічанської селищної військової адміністрації Галина Турбаба подякувала за допомогу, зазначивши, що генератори потрібні для полегшення гуманітарної ситуації на території, де йдуть активні бойові дії, відсутні тепло-, газопостачання, частково відновлено енергопостачання. 

Раніше ми писали, що на Харківщині створять кардіологічний центр. Нагадаємо, громади Харківщини запрошують надавати проєкти на відновлення об’єктів. 

Також ми писали, що для повернення бізнесу в регіон посилюють співпрацю з банками.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Тася Руднєва