Додаток ЕкоЗагроза: відтепер можна дізнатися про стан довкілля тут і зараз

19.02.2024 11:50 Влада
Оперативна мапа на сайті Екозагроза, скріншот Оперативна мапа на сайті Екозагроза, скріншот

Через застосунок ЕкоЗагроза від Міндовкілля можна отримати достовірну інформацію про стан повітря, води, ґрунту та інші дані, а також повідомити екологічні злочини.

ЕкоЗагроза – це офіційний вебресурс і мобільний додаток Міндовкілля, завдяки якому кожен зможе дізнатись достовірну інформацію про стан повітря, води, ґрунту та інші довкіллєві дані, повідомляє «Слобідський край» із посиланням на Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. 

– Більшості з нас знайома ситуація, коли після новин про авіаудари по нафтобазах або підрив цистерн з хімікатами, починаєш швидко шукати інформацію про екологічну небезпеку поряд. В умовах активних бойових дій на території України та інформаційної війни ми розуміємо, що українцям важливо мати у СМАРТФОНІ єдине офіційне джерело перевіреної інформації. Тому ми створили вебресурс і мобільний додаток Міндовкілля – ЕкоЗагроза, – говорить керівник міністерства Руслан Стрілець. 

На інтерактивній мапі України у застосунку можна подивитися:

дані моніторингових систем щодо якості повітря та рівня радіаційного забруднення по всій Україні;

актуальні факти екологічних загроз, спричинених російськими окупантами. 

Якщо ви стали свідком екологічних злочинів, про це також можна повідомити через застосунок ЕкоЗагроза. Наприклад, про горіння військової техніки; пожежу в лісі; розлив нафтопродуктів чи отруйних речовин у ґрунт або водойму; викид отруйних речовин (хлор, аміак, сірководень, синильна кислота, азотна кислота) у повітря тощо. 

Крім того, у застосунку є функція виклику екстрених служб. 

Вебресурс і додаток ЕкоЗагроза розроблено Міністерством захисту довкілля і природних ресурсів України за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та партнерів – проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS», APENA2 та SaveDnipro.

Посилання на вебресурс ЕкоЗагроза https://ecozagroza.gov.ua

GooglePlay – завантажити додаток: https://bit.ly/ecozagroza_googleplay

AppStore – завантажити додаток: https://apple.co/3P7pyJ8

Нагадаємо, що у Харкові через атаку російських дронів-камікадзе були пошкоджені резервуари з паливно-мастильним речовинами