Евакуйовані діти Харківщини відпочинуть на заході України

24.05.2024 12:31 Влада
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада

У Харківській області обговорювали питання деокупованих територій та евакуації.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко розповіла медіа «Слобідський край» про робочий візит до Харкова віце-прем’єр-міністерки України – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Як повідомила Тетяна Єгорова-Луценко, за участю Ірини Верещук відбулися три наради. Це чергове засідання Координаційного штабу з питань деокупованих територій, зустріч з представниками міжнародних організацій і волонтерами та нарада з начальниками районних військових адміністрацій та керівниками громад Харківщини, представниками ДСНС та поліції. На них, зокрема, йшлося про евакуацію населення з прикордонних громад.

– Наразі займаємося питанням вивезення  533 осіб із 6 обласних комунальних закладів – інтернатних установ сфери соціального захисту, – розповіла керівниця Харківської обласної ради.

За її словами, після перемовин з головами обласних рад уже є домовленості про евакуацію частини людей до інших областей.

– Волонтери, міжнародні організації мають чітко розуміти, в якому населеному пункті та яка саме допомога зараз потрібна. Для цього має бути створений план оперативних заходів, а громади мають надати список потреб, зокрема щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб і сталого проходження опалювального сезону, – розповіла Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона також повідомила про домовленості щодо організації відпочинку дітей з батьками з Харківщини на Заході України впродовж 90 днів.

Раніше «Слобідський край» писав, що у Харкові на ще одній станції метро облаштують навчальні класи.