Харківська область та Франція знаходять нові можливості для співпраці

01.05.2024 15:24 Влада
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада

Українська асоціація районних та обласних рад та Французька асоціація регіонів (Régions de France) підпишуть угоду, яка зміцнить та розширить співпрацю між регіонами двох країн.

Про це медіа «Слобідський край» пише, посилаючись на допис у соціальних мережах Президентки Української асоціації районних та обласних рад, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко.

Вона розповіла, що провела зустріч з президенткою Французької асоціації регіонів, президенткою регіональної ради Окситанії Кароль Дельга.

У ході перемовин досягнута домовленість про розширення співпраці між українською та французькою асоціаціями, що представляють інтереси органів місцевого самоврядування регіонального рівня.

– Уже готуємося до підписання угоди про партнерство. Найближчим часом проведемо зустріч з представниками всіх регіонів України та Франції, для того щоб визначитися, між якими областями можлива найефективніша співпраця. Тож українські регіони, які не мають партнерів у Франції, матимуть нагоду налагодити зв’язки, – розповіла Тетяна Єгорова-Луценко.

Також під час зустрічі обговорили можливість візиту Кароль Дельга до України, який може відбутися найближчим часом. Тетяна Єгорова-Луценко запросила очільницю Французької асоціації регіонів узяти участь у Міжнародному саміті міст та регіонів, який відбудеться у травні на майданчику Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

– Вдячна президенту Гранд-Есту Франку Леруа, голові Комісії з питань транскордонних, європейських та міжнародних відносин регіону Гранд-Ест Французької Республіки Крістіану Дебеву, раднику Надзвичайного та Повноважного Посла України у Франції Богдану Васневському за підтримку, а також усім нашим міжнародним друзям, які готові стати з нами пліч-о-пліч у боротьбі з російським ворогом, – заявила Тетяна Єгорова-Луценко.

Довідка: Régions de France – асоціація, що регулюється законом від 1 липня 1901 року, яка представляє регіони та аналогічні місцеві органи влади перед органами державної влади. Асоціація заявляє себе як міжпартійний проєкт дійсно децентралізованої Франції, що охоплює всю регіональну політику в трьох вимірах.

Раніше «Слобідський край» писав, що Комітет європейських регіонів ухвалив резолюцію, де закликав ЄС бути готовим до довгострокового фінансування відновлення України та підтримав початок переговорів про її членство в Євросоюзі.