"Харківгаз" відключатиме споживачів без лічильника. Дати та умови

31.10.2014 12:44 Влада
Вже з 1 січня 2016 року подача газу в домоволодіння клієнтів, які використовують газову плиту та колонку, буде здійснюватись тільки за наявності лічильника газу, для клієнтів з газовою плитою – з 1 січня 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба "Харківгазу".

- За відсутності лічильника ПАТ «Харківгаз» буде вимушене припинити подачу газу споживачу, - розповів заступник голови правління з комерційної діяльності та обслуговування клієнтів Юрій Мошковський.

Також у "Харківгазі" нарікають на споживачів, що не хочуть ставити лічильники та сплачувати за газ по тарифах.

Більше 75 тис. побутових споживачів Харківської області не мають лічильників газу і здійснюють оплату за газ за встановленими нормами споживання. Після зменшення норм споживання газу в 1,5-2 рази, такі споживачі не зацікавлені в заощадливому використанні газу і встановленні приладів обліку. Для безкоштовного встановлення лічильників необхідно виділити 108 млн грн.

За останні три роки ПАТ «Харківгаз» встановлено мешканцям області більше 22 тис. лічильників газу, більша частина яких встановлена безкоштовно. Враховуючи існуючий рівень фінансування програми безкоштовного встановлення лічильників газу, на забезпечення всіх споживачів регіону приладами обліку знадобиться 12 років. А споживачі, котрі тепер сплачуватимуть в 1,5-2 рази менше за газ, не виявлятимуть прагнення для їх встановлення за власний рахунок. Обладнання приладами обліку газу всіх споживачів відповідає вимогам Європейського енергетичного співтовариства і законодавства України.

«На законодавчому рівні передбачено 100 % забезпечення споживачів приладами обліку тільки до кінця 2017 року. Зараз, ПАТ «Харківгаз» не має відповідного фінансування для прискорення програми безкоштовного встановлення лічильників газу. А споживачі позбавлені стимулів для самостійного облаштування ними домоволодінь, бо не треба замислюватись над економією», - зазначив голова правління ПАТ «Харківгаз» Євген Бескоровайний.

Автор: Администратор сайта