"Харківобленерго" знову попереджає про відключення енергії «Харківводоканал»

02.02.2015 07:00 Влада
vharkov.com vharkov.com
На 1 січня заборгованість КП «Харківводоканал» перед компанією «Харківобленерго» склала 315 млн 291 тис. грн, повідомляє прес-служба.

«Очікуване споживання в січні 2015 року складає 37 млн 400 тис. грн. При цьому за 30 днів січня поточного року КП «Харківводоканал» за спожиту електроенергію сплатило 10 млн 250 тис. грн. На поточний час загальна заборгованість комунального підприємства перед енергетиками складає 342 млн 403 тис. грн. Таким чином, приріст заборгованості лише за один місяць нового року склав понад 27 млн грн. Таким ставленням до виконання договору споживання електроенергії КП «Харківводоканал» ставить під загрозу енергобезпеку всієї Харківської області», - зазначено в новині.

Також АК «Харківобленерго» нагадує, що з 01.08.2014 року було підвищено у 2,2 раза тариф населення на послуги водопостачання та водовідведення, що мало б надати комунальному підприємству можливість платити за електроенергію. Однак ситуація з хронічними несплатами КП «Харківводоканал» так і залишається невирішеною.

«З метою недопущення автоматичного обмеження енергозабезпечення інших сумлінних споживачів регіону, АК «Харківобленерго» змушена скористатися правом енергопостачальника за умови неповної оплати споживачем спожитої електричної енергії обмежити його електроспоживання, як це передбачено статтею 24 Закону України «Про електроенергетику». Будь-яких виключень щодо певних категорій споживачів Закон не передбачає», - попереджає АК «Харківобленерго».

Автор: Менеджер сайта