Харківських військових льотчиків тренують інструктори із зони АТО (ВІДЕО)

25.03.2015 07:34 Влада
Цьогорічні випускники університету імені Івана Кожедуба стали на крило.

Саме так льотчики називають півріччя практичної підготовки курсантів до керування бойовими машинами. В польотах їм допомагають офіцери, які працювали в АТО.

У зв'язку з військовою загрозою чисельність набору до Харківського університету повітряних сил зросла. Більшим стало, кажуть у керівництві вишу, і держзамовлення на кадри. А через те, що сьогоднішні курсанти вже завтра можуть потрапити у бій, спеціальні навички польотів викладають інструктори, які пройшли АТО.

До початку керування справжніми літальними апаратами курсанти тренуються на симуляторі. Інструктор Іван Ободовський каже, — на імітаторі літака займаються не лише новачки, а й уже досвідчені льотчики, аби відновити навички після, наприклад, відпустки.

Два місяці курсанти літатимуть під наглядом інструкторів, а ще три — самостійно. Всього у планах 70 годин польотів та вправ. З наступного року термін підготовки повітряних спеціалістів становитиме вже 5 років, замість 4. Адже готуватимуть військових авіафахівців. Загалом же за час проведення антитерористичної операції вже 6 вихованців Харківського повітряного університету стали Героями України. Двоє з них — посмертно.

Джерело: 24 канал
Автор: Администратор сайта