«Харківводоканал» через суд стягне борги з-понад ста тисяч харків'ян-боржників

26.11.2014 08:54 Влада
cxid.info cxid.info
«Харківводоканал» вказав на своїх основних боржників.

КП «Харківводоканал» щодня проводить сплату поточних платежів і виконує досягнуті домовленості про реструктуризацію наявної заборгованості перед АК «Харківобленерго».
Про це повідомили на підприємстві.

За даними «Харківводоканалу», найбільшу заборгованість перед підприємством має держава - понад 240 млн грн.

Читайте також: ПОГРОЗИ ТА ОБІЦЯНКИ. "ХАРКІВВОДОКАНАЛ" ОПЛАТИТЬ БОРГИ "ХАРКІВОБЛЕНЕРГО" У 2015 РОЦІ
                     «ХАРКІВВОДОКАНАЛ» ПОЧАВ НАВІДУВАТИСЯ ДО БОРЖНИКІВ ТА ОПИСУВАТИ МАЙНО
                     «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО» ТА «ХАРКІВВОДОКАНАЛ» ДОМОВИЛИСЯ. СКЛАДАЮТЬ ГРАФІК ПОГАШЕННЯ БОРГІВ

Це сума компенсації з різниці в тарифах між фактичними витратами підприємства на виробництво послуг і встановленим тарифом. Відповідною постановою Кабінету Міністрів України затверджено порядок і передбачена субвенція з державного бюджету на погашення заборгованості КП «Харківводоканал» за електроенергію. Перерахування коштів на підприємстві очікують наприкінці 2014 року.

Крім того, великими боржниками «Харківводоканалу» є підприємства держконцерну «Укроборонпром» (21 млн грн), а також деякі інші підприємства. Борг населення складає понад 160 млн грн.

Щоб скоротити борг жителів міста, «Харківводоканал» проводить інформаційно-роз'яснювальну роботу з неплатниками і посилив боротьбу зі злісними боржниками. Після винесення судових рішень та судових наказів до органів державної виконавчої служби було передано 125 тис. судових документів на 137 млн грн для примусового стягнення заборгованості.

Автор: Администратор сайта