Комітет змінив склад майбутніх укрупнених районів Харківщини

15.07.2020 20:07 Влада
На засіданні знову порушували питання кількості укрупнених районів.

15 липня відбулося засідання Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, на якому нардепи доопрацьовували майбутній адміністративно-територіальний устрій країни.

Цього дня Постанову про утворення та ліквідацію районів планували розглянути у Верховній Раді. Нагадаємо, відповідно до нового терустрою, замість 490 діючих на території країни районів мають лишитися 129. Зокрема, на Харківщині замість 27 районів планують залишити сім: Ізюмський, Красноградський, Куп’янський, Лозівський, Богодухівський, Харківський та Чугуївський райони.

Проте на засіданні до голосування за постанову так і не дійшло – парламентарії відкликали документ з порядку денного та відправили на доопрацювання в комітет.

На комітеті депутати знову порушили питання щодо районування Харківщини та голосували за дві пропозиції. Перша – стосувалася повернення до розгляду кількості районів в області, зокрема створення чотирьох укрупнених адмінодиниць.

Такий варіант запропонував нардеп Дмитро Микиша та підтримав Олександр Літвінов.

Читайте такожВерховна Рада призначила місцеві вибори

Проте цю пропозицію члени комітету не підтримали. "За" проголосували 10 народних депутатів, 5 – утрималось, 1 – був проти.

Друга пропозиція надійшла від нардепа Олексія Красова, який запропонував розглянути звернення Нововодолазької ОТГ з проханням виключення її  із Красноградського та включення до Харківського.

Комітет підтримав таку конфігурацію. "За" проголосувало 15 нардепів.

Отже, за рішенням комітету в Харківській області має бути створено сім районів  – Ізюмський, Красноградський (Нововодолазька ОТГ переходить до Харківського), Куп’янський, Лозівський, Богодухівський, Харківський та Чугуївський райони.

Нагадаємо, 1 липня Комітет підтримав створення чотирьох районів на Харківщині.

9 липня парламентський комітет з другої спроби підтримав пропозицію області щодо створення 7 районів на Харківщині.