Компенсація за проїзд харківським пільговиків. Кабмін розгляне виділення субвенції

09.02.2016 10:22 Влада
Фото: odintsovo.info Фото: odintsovo.info
На сьогодні в Держбюджеті не передбачені витрати на компенсацію за перевезення пільгових категорій громадян.

Міністерство інфраструктури відреагувало на звернення Харківської обласної ради щодо необхідності поновлення фінансування з державного бюджету місцевим бюджетам компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, яке рішенням сесії 17 грудня 2015 року було адресоване Президенту України та Кабінету Міністрів, повідомляє прес-служба Харківської облради.

У своїй відповіді Міністерство інфраструктури повідомляє, що Кабмін проводив тривалу підготовку для переходу у 2016 році до адресності та на монетизації пільг. Профільні міністерства, такі як Мінсоцполітики, Мінінфраструктури, Мінфін, Мінекономрозвитку, мали вжити необхідних заходів для переходу з 01.01.2016 року на адресну грошову допомогу.

Кількість пільговиків на придбання ліків збільшено Урядом

«За результатами проведеної роботи Мінсоцполітики поінформувало, що готується відповідний проект закону, який найближчим часом буде надано на погодження. Станом на сьогодні жодного законопроекту з цього питання на розгляд до Мінінфраструктури не надійшло.

Разом з тим, Законом України «Про державний бюджет України на 2016 рік» видатків на компенсацію за перевезення пільгових категорій громадян не передбачено», - сказано у відповіді, направленій Мінінфраструктури до Харківської обласної ради.

«З метою упередження негативних наслідків для підприємств та пасажирів  Мінінфраструктури звернулося до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням внести зміни до Закону України «Про державний бюджет на 2016 рік», якими передбачити окремим рядком кошти у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію підприємствам транспорту за пільгові перевезення», - підсумовується у листі профільного міністерства.

Кіра Малежик

Автор: Администратор сайта