Майно великого харківського заводу хотіли продати за безцінь

17.03.2015 07:23 Влада
wikimapia.org wikimapia.org
У листопаді 2014 року посадовець облуправління юстиції допустив процедуду відчуження майна заводу вартістю 40 млн грн за 4 млн грн.

Таким чином відчуження майна ДП "Харківський електромеханічний завод" проходило з порушеннями.

Про це повідомив журналістам начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Юрій Георгієвський.

За його словами, йдеться про епізод відчуження майна, оціненого в 4 млн грн., в той час як, за іншими оцінками, воно повинно було коштувати близько 40 млн грн.

Відчуження проходило в листопаді минулого року. Процедура була заблокована, начальник відділу примусового виконання судових рішень, який мав безпосереднє відношення до відчуження майна, звільнений за порушення присяги. Голова Харківської облдержадміністрації направив запит до облпрокуратури.

За даними Георгієвського, зупинка процедури відчуження викликала невдоволення профспілкового комітету заводу, який розраховував на погашення заборгованості по зарплаті працівникам ХЕМЗ.

"Але на проблему потрібно дивитися в комплексі. У мене є обґрунтовані припущення, що ситуація вирішувалася не на користь держави. І я вважаю, що проблема невиплати зарплати не може вирішуватися на шкоду державі з ряду причин. Якби це майно було продано за 40 млн грн, були б не тільки покриті борги по зарплаті, а й підприємство отримало б оборотні кошти, змогло б переформатувати свою господарську діяльність. Крім цього, якщо це держпідприємство стратегічного значення розпродасть об'єкти нерухомості, як воно буде працювати?", - зазначив Георгієвський.

Джерело: SQ
Автор: Администратор сайта