Масштабна приватизації гуртожитків розпочнеться у 2013 році в Україні

19.10.2012 07:59 Влада
http://archive.new-time.kherson.ua http://archive.new-time.kherson.ua

Планується, що кожен рік гуртожитки, які передаються з державної у комунальну власність, передаватимуться  безплатно і що кожен рік держава доплачує по 214 млн грн на виготовлення документації, приведення в належний стан місця загального користування, повідомляє УНН.

Така цифра резервується з місцевих бюджетів. Всього на цю програму, як підрахували фахівці Міністерства фінансів та Міністерства регіонального розвитку, потрібно близько 1 млрд 200 грн.

Про це повідомив заступник голови парламентського комітету з питань будівництва, містобудування, житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов,

"Ми сьогодні зробили добрий крок, ухваливши закон про захист прав людей, які проживають у гуртожитках - продовжили мораторій на 4 роки, прописали всі механізми, за якими людина може безкоштовно скористатися своїми приватизаційними чеками, а це ні багато, ні мало - 500 тис. людина. Сьогодні ми зробили так, що більш ніж 3 тис. 800 гуртожитків, ті, хто там проживають в однокімнатних і двокімнатних приміщеннях, могли отримати ці приміщення у власність, приватизувати ці квадратні метри і далі вже самим визначатися, чи створювати ОСББ, або переходити на баланс, або проводити якісь розселення ", - сказав І. Лисов.




Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта