Місцеві бюджети Харківщини обговорили на Конгресі місцевих та регіональних влад

07.12.2023 09:19 Влада

Підвищення спроможності громад обговорили в рамках Конгресу місцевих та регіональних влад.

 

Як повідомляє «Слобідський край», голова обласної ради Тетяна Єгорова Луценко взяла участь у консультаціях у рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України під головуванням заступника керівника ОПУ, виконавчого секретаря Президії Конгресу Олексія Кулеби.

На заході обговорювали завершення реформи децентралізації, регіональну політику України, підвищення спроможності громад та формування місцевих бюджетів в умовах воєнного стану.

– Обговорювали майбутнє регіонального та субрегіонального рівня управління, бюджетний процес в умовах воєнного стану. Єдиний міжнародний порядок денний України та міжнародна співпраця. Координація всіх органів влади, особливо зараз, під час війни, вкрай необхідна. Дякую за можливість комунікації та експертні думки, а головне – за небайдужість до проблем місцевого самоврядування, – зазначила голова Харківської обласної ради.

Раніше ми писали, що Великобурлуцька громада отримала можливість за умов співфінансування місцевого та обласного бюджетів закупити сучасне медичне обладнання. Також ми повідомляли, що у Роганській громаді тривають роботи з відновлення багатоквартирних будинків