На території виправної колонії незаконно будують житлову багатоповерхівку

16.10.2014 12:43 Влада
Прокуратура Дергачівщини розпочала кримінальне провадження стосовно посадовців однієї з селищних рад та управління держкомзему району.

Чиновникам інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

«У грудні 2007 р. рішенням сесії селищної ради одному з товариств з обмеженою відповідальністю була виділена в оренду земельна ділянка для будівництва дев’ятиповерхівки. На початку 2008 р. був укладений відповідний договір оренди ділянки площею близько 2,5 га», - розповів прокурор району Олег Бурцев.

Однак, як з’ясувала прокурорська перевірка, зазначена ділянка накладається на землі Курязької виховної колонії. Згоди на вилучення цих земель пенітенціарії не надавали.

Проте і селищна рада, і посадовці держкомзему, які надавали висновки щодо можливості передачі землі, «заплющили» на це очі.

Через протиправну оренду державі було завдано близько 250 тис. грн збитків. Більше того, на землях колонії вже розпочалося будівництво.

Наразі досудове слідство у провадженні триває. Чиновникам загрожує до 6 років позбавлення волі.

Прокуратурою району також готується позов з вимогою привести ділянку у первісний стан та повернути її колонії.

Автор: Администратор сайта