На зарплату харківським бюджетникам не вистачає коштів. Борги сягнули майже 300 мільйонів

23.09.2014 07:01 Влада
http://yarnovosti.com http://yarnovosti.com
Заробітна плата бюджетників та оплата енергоносіїв в Харківській області профінансована на 80 %.

Не зважаючи на тяжку ситуацію в країні, як розповів учора, 22 вересня, під час прес-конференції голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, область навіть перевиконала зведений бюджет. Всього на даний час туди поступило 8 млрд 317, 2 млн грн. Значною мірою це вдалося завдяки тому, що в регіоні отримали хороший урожай. Тим не менше, за словами Сергія Чернова, економічні проблем достатньо. Зокрема, не найкращі часи настали для бюджетників.

- Видатки на виконання делегованих державою повноважень забезпечують розрахункову потребу по видатках місцевих бюджетів області на рівні 80%, - повідомив Сергій Чернов, зазначивши, що йдеться про заробітну плату працівникам бюджетних установ області та оплату за спожиті енергоносії бюджетної сфери. – Сума незабезпеченості видатків місцевих бюджетів на захищені статті у 2014 році склала 271,3 млн грн. Вирішити цю проблему за рахунок місцевих бюджетних ресурсів змоги немає.

Окрім того, необхідні додаткові кошти для забезпечення соціального захисту переселенців. У зв’язку з цим, на пленарному засіданні сесії обласної ради 25 вересня буде прийматися звернення до президента України та Уряду з тим, щоб області виділили додаткові кошти. Адже вже зараз, за словами Сергія Чернова, число офіційно зареєстрованих переселенців в регіоні перевалило за 100 тис осіб. Понад 76 тис з них зверталися в різні інстанції органів виконавчої влади та місцевого самоуправління із питаннями їхнього соціального захисту.

- За нашими підрахунками, якщо кількість переселенців не збільшиться, потрібні понад 52 млн грн. Більшість цих коштів — це адресна допомога, яка передбачена у державному бюджеті і яку люди мали б отримувати у Донецькій та Луганській областях, - розповів Сергій Чернов.
Також необхідні додаткові 1,4 млн грн для утримання інтернатів області.

До речі, з часу введення військового податку в області уже зібрали 39, 2 млн грн. Орієнтовно за рік ця сума може до 250 млн грн.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта