Новий навчальний рік на Харківщині може стартувати у змішаному форматі

11.07.2023 15:19 Влада
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив: школярі та студенти області повернуться за парти лише за умови, якщо в закладах освіти будуть спеціалізовані укриття і система оповіщення тощо.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», на засіданні Ради оборони області ухвалили рішення про відновлення традиційного офлайн-навчання в дошкільних, шкільних, фахових, передвищих та вищих закладах освіти. Як зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, для старту навчання в закладах обов’язково мають бути спеціалізовані укриття та системи оповіщення. Також громади мають консультуватися з військовими, проводити тренування з дітьми, щоб відпрацювати процес переміщення в укриття до автоматизму. А в самих укриттях мають облаштувати класи, щоб учні могли там продовжувати уроки.

– Наголошую, наявність спеціальних укриттів, що відповідають вимогам державних будівельних норм, готовність системи оповіщення, визначення шляхів евакуації, створення запасів води та медикаментів, проведення уроків безпеки щодо дій у разі повітряної тривоги є обовʼязковою вимогою. Безпека людей – перш за все, – наголосив Олег Синєгубов.

Утім, остаточне рішення про формат навчання будуть ухвалювати керівники закладів освіти та органи місцевого самоврядування. Враховуватиметься і думка батьків – вони можуть написати заяву щодо бажаного формату освіти. Тому, ймовірно, процес буде змішаним: коли частина класу навчається офлайн, а решта онлайн.

Тим часом для кращої організації освітнього процесу начальник ХОВА передав керівникам закладів освіти 65 сертифікатів на отримання 1030 планшетів та хромбуків.

– Продовжуємо співпрацю з ЮНІСЕФ та Міністерством освіти і науки України. Передали планшети та хромбуки керівникам закладів освіти, аби в громадах мали можливість більш ефективно організувати освітній процес. Перед освітянською спільнотою наразі маємо багато завдань щодо підготовки до нового навчального року та реалізації навчальних планів в умовах воєнного стану. Вдячний освітянам Харківщини за роботу та нашим партнерам за постійну допомогу, – сказав Олег Синєгубов.

Тож нові девайси отримають учні закладів освіти Харківської, Люботинської, Височанської, Барвінківської, Малинівської, Мереф’янської, Малоданилівської, Новопокровської, Нововодолазької, Роганської, Пісочинської, Печенізької, Валківської, Великобурлуцької, Дергачівської, Золочівської, Сахновщинської, Слобожанської, Солоницівської, Чугуївської, Борівської та Ізюмської громад. Раніше школярі області отримали понад 2100 планшетів та хромбуків, наразі очікується отримання ще майже 2600 пристроїв.

Нагадаємо, громади Харківщини почали втілювати проєкти обласних конкурсів. Раніше ми писали, що Харківщина ініціює розширення переліку громад, віднесених до території активних бойових дій. Також ми розповідали, що до відновлення Харківщини приєднаються нові міжнародні партнери.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Максим Леман

Теги: