Громади Харківщини почали втілювати проєкти обласних конкурсів

03.07.2023 17:37 Влада
Джерело: Харківська обласна рада Джерело: Харківська обласна рада

Цьогоріч у бюджеті Харківської області передбачено 60 мільйонів гривень на співфінансування проєктів «Разом в майбутнє» і 20 мільйонів гривень на проєкти конкурсу «Ефективна медицина в громаді».

Як повідомляє медіа «Слобідський край», на засіданні постійної комісії з питань бюджету Харківської обласної ради депутати обговорили реалізацію проєктів – переможців обласних конкурсів «Разом в майбутнє» та «Ефективна медицина в громаді». За словами заступниці начальника управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв’язків виконавчого апарату обласної ради Олени Мороз, у 2023 році в Харківській області реалізується 44 проєкти обласного конкурсу «Разом в майбутнє» та 31 мініпроєкт обласного конкурсу «Ефективна медицина в громаді».

Обласні конкурси Харківщина

Наразі органи місцевого самоврядування виконали організаційні заходи з 16 проєктів конкурсу «Разом в майбутнє», які потребують фінансування з обласного бюджету в липні на 14,7 мільйона гривень. Стосовно конкурсу «Ефективна медицина в громаді» – дев’ять проєктів потребують фінансування з обласного бюджету на 5,8 мільйона гривень. Загалом цього року передбачено 60 мільйонів гривень на співфінансування проєктів «Разом в майбутнє» і 20 мільйонів гривень на проєкти конкурсу «Ефективна медицина в громаді».

– Наші громади вже розпочали виконання цих проєктів. Ми проводимо моніторинги втілення проєктів, також передбачено виділення коштів на їх співфінансування. Всі заплановані проєкти мають бути профінансовані та реалізовані цьогоріч. Згідно з положеннями про конкурси маємо після підсумкового звіту впевнитись у тому, що проєкти дійсно працюють, покращуючи життя людей, – зазначила голова комісії з питань бюджету Харківської облради Людмила Немикіна.

Нагадаємо, у Харківській області можуть створити наукові центри для дітей з деокупованих громад. Раніше ми писали, що Харківщина ініціює розширення переліку громад, віднесених до території активних бойових дій. 

Також ми розповідали, що до відновлення Харківщини приєднаються нові міжнародні партнери.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Максим Леман