Нового територіального батальйону на Харківщині не буде. Депутати не проголосували

25.09.2014 08:44 Влада
http://press-post.net http://press-post.net
Рішення збиралися ухвалити після півторигодинного обговорення питання. Проте за проголосували тільки 28 депутатів.

Як розповів під час сесії Харківської обласної ради начальник управління з питань взаємодії з митними органами, прикордонною службою, оборонної та мобілізаційної роботи ХОДА Анатолій Шевцов, сьогодні є реальна загроза поширення військових дій на територію Харківської області. А харківський 22-й батальйон територіальної оборони зараз знаходиться в зоні АТО, під Луганськом. Через те, що Уряд відмовив Харківській облдержадміністрації повернути батальйон на Харківщинув регіоні хотіли сформувати новий.

- Серія терористичних актів у Харкові і Харківській області свідчать про те, що дані прогнози не безпідставні, - сказав Анатолій Шевцов.

Через це, за його словами, виникла необхідність затвердження такої Програми територіальної оборони Харківської області на період 2014-2015 роки, в рамках якої створені підрозділи захищали б кордони області та важливі об`єкти. Всього мало бути створено 5 загонів по 268 людей у кожному.

За словами Анатолія Шевцова, більше 8 млн грн мало піти на її фінансування. Уже цього року - понад 7 млн грн.

Проте зараз цих коштів нема і в змінах до бюджету вони не закладені.

На сесії точилися дискусія з приводу того, чи слід затверджувати програму. Адже не вистачає коштів на фінансування інших соціально важливих питань, зокрема на проведення гемодіалізу, придбання інсуліну тощо.

Заступника губернатора Харківщини Василя Хоми зауважив, що нікому нічого не буде треба, якщо наша земля не буде захищена.

- Я доволі часто буваю в зоні АТО і дивлюся в очі цим солдатам. Вони кожного дня сплять на землі і думають, чи доживуть до завтра, - сказав віце-губернатор Василь Хома. - Тому наш обов`язок їм допомогти.

З цього питання виступив і екс-губернатор Харківщини Михайло Добкін.

- Ми повинні користуватися діючим законодавством. Ми говоримо про прийняття нової програми, яка має фінансуватися з обласного бюджету. Але є питання: у нас що в країні війна? Навіщо тоді вибори в Верховну Раду? А якщо війна, вибори проводити не можна, - сказав Михайло Добкін.

На його думку, сьогодні загрози внутрішні набагато страшніші, аніж зовнішні.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта